Kunststof kozijnen

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden in vele kwaliteiten op de markt aangeboden, waarvan de gemiddelde levensduur verschilt van 15 tot ca 30 jaar. Omdat wij alleen kwaliteit willen verkopen met een langere levensduur en meer comfort waar u achteraf geen spijt van zult krijgen beperken wij ons tot alleen tot de verkoop van de betere kwaliteit en zoals u dat van ons gewend bent tegen de scherpste prijzen.

Een aantal eerlijke begrippen van kunststof op een rijtje:

  • Kunststof kozijnen zijn zoals veel mensen denken niet onderhoudsvrij maar onderhoudsvriendelijk. Om kunststof kozijnen mooi te houden dient men eens per jaar de kozijnen in de was te zetten met name de afdichtingsrubbers tussen beglazing en kozijn. Doet men dit niet dan zal na enkele jaren het kunststof en de rubbers gaan verweren. Het in de was zetten gaat op zich vrij snel, een hele woning kan ruim binnen een dag tijd gebeuren. Hier tegenover staat dat hardhouten kozijnen eens in de 6 tot 8 jaar over geschilderd dienen te worden.
  • Kunststof kozijnen zijn net zo inbraakwerend hardhouten kozijnen
  • Bij een inbraakpoging waarbij het kozijn beschadigt is, kan het kozijn niet worden gerepareerd en dient te vervangen worden. Dit in tegenstelling tot hardhouten kozijnen.
  • Kunststof kozijnen zijn, met een juiste primer, over te schilderen in een andere kleur
  • Door weersinvloeden bijvoorbeeld wind waar stof en zand inzit wat langs de kozijnen schuurt of luchtvervuiling vergaat de glans binnen een jaar of 8 van de kozijnen. Bij houten kozijnen is dit ook zo doch na een schildersbeurt krijgen houten kozijnen hun glans weer terug.
  • Kunststof kozijnen hebben luchtkamers voor de warmte isolatie, doch waar kou en warmte elkaar ontmoeten onstaat binnen in het kozijn condens om deze reden zitten er ventilatie sleufjes in de kunststof kozijnen. Deze ventilatie sleufjes dient men vrij te houden van vuil en insecten, doet men dit niet dan zal de condens zich opstapelen in de luchtkamers van het kozijn.
  • Wij verkopen een goede kwaliteit kunststof kozijnen, de aankoopprijs hiervan ligt afhankelijk van het type wat men koopt 20% tot 30% prijsgunstiger dan de hardhouten kozijnen.
Wij verkopen kunststof kozijnen van het Duitse merk Rehau in vele  type's. De meest verkochte zijn: Rehau Synego HFL120mm breed en heeft het zelfde profiel als houten kozijnen,   Rehau Character design 115 mm breed,  en Rehau Character 70mm breed.
De laatste is het meest prijsgunstigste. Deze laatste is prima geschikt voor kozijnen met ramen maar minder geschikt voor kozijnen met deuren.
Rehau Character 115mm is circa 70 mm verdiept en Rehau Character 70mm is circa 20 mm verdieptAlle kozijnen zijn verkrijgbaar in 50 verschillende kleuren waaronder zelfs een real houtlook en zelfs een steellook
Alle kozijnen zijn verkrijgbaar met of zonder houtnerf structuur.
Rehau Synego 120 mm en Rehau Character 115 mm is ook te krijgen met horizontale en verticale verbindingen. Rehau Chacter 70mm alleen met diagonale verbindingen
Beide kozijnen met deur zijn ook te krijgen met een DTS en Aluminium onderdorpel
De kozijnen worden die worden uitgevoerd met draai-kiepramen hebben een beveiliging ter voorkoming van gelijktijdige bediening draai- en kiepstand en zijn voorzien van SKG** hang en sluitwerk
 
  
Rehau Character met horizontale en verticale
verbindingen

Share our website