Informatiepagina's

Beglazing en ramen


Beglazing en ramen
Het meest voorkomende dubbelglas wat wij bij onze producten leveren is HR++ met een spouw van 15 mm. Hierbij is het ook mogelijk om bijvoorbeeld bij badkamerramen dubbelglas uit te voeren in melkglas, brocaat of ander figuurglas bedoeld tegen inkijk. 
 
Van enkel glas naar dubbelglas
Wie van enkel glas naar dubbelglas wil overstappen en waar de kozijnen nog in een goede conditie verkeren, is in de meeste gevallen met een geringe investering al voorzien van HR++ glas.  
Hierbij is het wel noodzakelijk om alle draaiende ramen te vervangen voor ramen die geschikt zijn voor dubbelglas, om de eenvoudige reden dat ramen geschikt voor enkel glas niet het gewicht aan kunnen van het dubbelglas. Doet men dit toch dan heeft men kans dat men al binnen twee jaar problemen krijgt door het uithangen van het raam.
 
  
Bovenstaand een close-up van een door ons vervaardigd hardhouten raam, wat terug gefreest is naar de oorspronkelijke raamdikte waarbij ook duidelijk de dubbele lijmverbinding te zien is. 
 
Binnenbeglazing of buitenbelazing?
Het verschil tussen binnen en buitenbeglazing zit hem in het feit of de glaslatten aan de binnenzijde of de buitenzijde van de woning zitten. Regulier is buitenbeglazing maar steeds meer wordt binnenbeglazing toegepast. Het voordeel van binnenbeglazing is dat het meer inbraakwerend is en minder onderhoudsgevoelig. Bij binnenbeglazing zijn aan de buitenzijde van het raam of deur twee kleine ventilatiesleufjes te zien, zoals onder op de foto zichtbaar is.
 
 
Letselwerendglas
In sommige gevallen dient letselwerend glas toegepast te worden als er sprake is van risico van stootbelasting of doorvalgevaar dan schrijft de wet bouwbesluit het volgende voor:

Voor een woning geld: Voor uw woning geldt dat wanneer de onderzijde van het glas zich tussen 0 en 85cm vanaf de vloer bevindt, dit veiligheidsglas dient te zijn. Indien u aan twee zijden tegen het glas aan zou kunnen lopen dient u aan twee zijden veiligheidsglas toe te passen. U dient bij alle balustrades(met niveauverschil), dakramen, daklichten en dakbeglazing (bijvoorbeeld serres) gelaagd veiligheidsglas toe te passen. Gehard veiligheidsglas mag in bovengenoemde situaties niet toegepast worden omdat gehard veiligheidsglas u wel behoed voor snijwonden maar het verhindert niet dat u door de ruit heen valt. Zo een situatie wordt een doorvalsituatie genoemd. 
 
Inbraakwerend dubbelglas HR++ 
Ook kunnen wij indien u dat wenst in uw nieuwe kozijnen tegen een kleine meerprijs  inbraakwerend glas monteren. Inbraakwerend dubbelglas HR++ slaat men tijdens een inbraakpoging wel barsten in, maar men slaat het niet kapot. Waardoor het zo goed als onmogelijk is om via een kapot geslagen raam in te breken.
 
Inbraakwerend hang en sluitwerk
Al onze producten voldoen ruimschoots aan het politiekeurmerk. Tegenwoordig worden in deuren alleen nog maar meerpunt-sluitingen gemonteerd, maar ook is het mogelijk om in draai en uitzetramen meer-puntsluitingen te monteren.


Behalve de uitermate goede inbraakwerendheid is de meerpunt-sluitingen in ramen ook bijzonder makkelijk te bedienen, in plaats van de gebruikelijke twee raamkrukjes, zit er nu maar één raamkrukje wat zich slechts 33 cm van de onderzijde van het raam bevind. 
 

 
Bij de wat hogere ramen hoeft men zich niet helemaal meer uit te rekken om bij de bovenste raamkruk te kunnen komen. Ook erg handig voor als men opendraaiende ramen boven het aanrecht heeft. 
 
 

Share our website

Quicklinks

Twitter

https://twitter.com/Kozijnenambacht

Facebook